Werkwijze

Omdat ik het voor een goede behandeling belangrijk vind dat jij je op je gemak voelt en het gevoel hebt dat je bij mij op de juiste plek bent, kun je een vrijblijvend kennismaking- en intakegesprek aanvragen. In dit gesprek zal ik aan de hand van jouw verhaal ook aangeven wat ik voor je kan betekenen.

Tijdens dit gesprek bespreken we je klachten, je medische verleden en je leefstijl. Daarna zal ik je tong bekijken en je pols voelen. Aan de hand van deze gegevens stel ik een diagnose en maak ik een behandelplan. Op basis hiervan bepaal ik de acupunctuurpunten. Door het gebruik van naaldjes wordt de Qi in beweging gezet, dit kan eventueel gevoeld worden. Maar het prikken van de naaldjes wordt over het algemeen niet als vervelend ervaren en doet geen pijn. 


“Het begrip Qi is essentieel voor het Chinese medische denken, het wordt soms vertaald als ´levensenergie´ of ´energetisch potentiaal´ maar geen enkel woord kan de betekenis ervan volledig weergeven. Door het prikken van naaldjes wordt de Qi in de meridianen beïnvloed, waardoor het evenwicht van de disharmonische patronen weer kan herstellen.”