Stress

In de huidige maatschappij is stress een sleutelwoord geworden. Wanneer je lichaam gezond en kalm is, zijn de trillingen ook in balans en kalm. Maar stress heeft zijn eigen vibratie. Het kost je lichaam veel van zijn Qi, of vitale energie, waardoor je aan het eind van de dag of soms zelfs eerder, een uitgeput gevoel hebt.

De buitenkant van je lichaam is een weerspiegeling van wat er van binnen gebeurt. Symptomen zijn de manier waarop je lichaam met je communiceert. Kijk naar de tekenen: Als je knieën en gewrichten stijf aanvoelen, je vastzit in een bepaald denkpatroon, of je bent snel boos, dan is je lever-energie uit balans. Ook chronische woede en frustratie laten je zien wat er op een onzichtbaar niveau in je lichaam aan de hand is. Het lichaam probeert je altijd te laten zien wat er van binnen aan de hand is. Het deelt zijn verhaal. Symptomen zijn niet goed of slecht. Het zijn boodschappen van het lichaam.

Acupunctuur helpt je op een natuurlijke wijze om je lichamelijke balans te herstellen, zowel bij emotionele als lichamelijke klachten vanuit een holistische kijk. Bel, mail of app voor een afspraak http://www.acupunctuurxin.nl

Misverstand: als niets meer helpt ….… dan ga je toch pas naar de acupuncturist?

Week van de Acupunctuur 2021 – dag 1 – 15 november

Acupunctuur als laatste redmiddel, gekozen uit wanhoop; niet zelden wordt er zo naar gekeken. Pas als al het andere zonder resultaat is geprobeerd, wordt acupunctuur overwogen. Vaak is dat op het moment dat iemand te horen heeft gekregen dat hij of zij moet leren leven met de klacht of aandoening. Dat is geen fijne boodschap en het maakt dat mensen op zoek gaan naar alternatieven. En ja, vaak zijn mensen in dit stadium een tikje wanhopig. Maar zo hoeft het niet te gaan.

Het interessante is dat acupunctuur van oudsher juist een preventieve geneeskunde is. Het tegenovergestelde dus van een geneeswijze waarvoor je kiest als je ten einde raad bent door pijn of ongemak. Regelmatig een acupunctuurbehandeling ondergaan kan je helpen gezond en fit te blijven. Het kan voorkomen dat je klachten krijgt. Daarom is er alle reden om acupunctuur veel eerder te overwegen in je zoektocht naar genezing. Het heeft vele voordelen: het kan je ondersteunen tijdens een reguliere behandeling. het kan je helpen actief en fit te blijven, ondanks je klacht. het kan je klacht verminderen of zelfs doen verdwijnen.

Internationale week van de Acupunctuur

Week van de Acupunctuur 2021 – 15 tot en met 19 november

Tijdens de Week van de Acupunctuur laten we je kennismaken met een aspect van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit jaar staat de week in het teken van een aantal misverstanden over acupunctuur. Het zijn ideeën die een acupuncturist in de praktijk regelmatig hoort en die ervoor kunnen zorgen dat mensen acupunctuur niet of nauwelijks overwegen in hun zoektocht naar genezing. Dat is jammer want acupunctuur kan een geweldige ondersteuning zijn bij veel gezondheidsklachten. Het is dan ook de hoogste tijd om deze misverstanden op te helderen.

https://www.acupunctuur.nl/artikelen/vijf-misverstanden-over-acupunctuur

Studio Oost West

Vanaf 1 nov as maak ik deel uit van Studio Oost West, waar Oosterse en Westerse therapeuten samenwerken vanuit de visie:

Support Wij kennen onze professionele grens en handelen daarnaar.

Samenwerking 1+1=3 wij hebben kennis van elkaars disciplines zodat we optimale keuzes voor onze cliënten kunnen maken.

Authentiek We zijn transparant in wie we zijn en wat we doen.

Tijd We hebben tijd om mensen te behandelen ipv klachten.

Vrijheid Om te zijn wie je bent zonder oordeel naar jezelf en de ander.

http://www.studiooostwest.nl

http://www.acupunctuurxin.nl

Je interne kacheltje opstoken

Na een stormachtige week met heftige buien is het wel duidelijk. De herfst is begonnen en er wordt her en der al aardig gesnotterd. Om de koude seizoenen goedgemutst en energiek door te komen, is het van belang je basisenergie op peil te houden. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door bewust de overgang te maken van koud zomers eten naar warme winterkost.


In de TCG wordt aangeraden in het koudere jaargetijde warme voedingsmiddelen te gebruiken. Traditioneel denk je hierbij aan stamppot, suddervlees, stoofperen en erwtensoep. De verwarmende kruiden van bijvoorbeeld de Marokkaanse en Indiase keuken, de curry’s en voedzame soepen passen hier uitstekend bij. Je interne kacheltje gaat ervan snorren!

https://www.acupunctuur.nl/artikelen/de-herfst-in-aantocht

Ondersteuning bij Stoptober!

Acupunctuur kan je ondersteunen bij het stoppen met roken. Een acupunctuurbehandeling richt zich op de lichamelijke en de geestelijke aspecten van je ontwenningsverschijnselen. De longenergie wordt gestimuleerd, de vitaliteit neemt toe en gevoelens van onrust en irritatie verdwijnen. Check mijn website http://www.acupunctuurxin.nl voor meer informatie en het maken van een afspraak!

Nu het seizoen voor hooikoorts behandeling!

Wil je in het voorjaar minder last hebben van hooikoorts? Start dan nu met je acupunctuurbehandeling hiervoor.

Bij hooikoorts werkt het afweersysteem niet goed, waardoor je een overreactie krijgt van je afweersysteem. De klachten worden altijd veroorzaakt doordat de slijmvliezen van neus, keel en ogen overprikkeld raken. Dit kan leiden tot niesbuien, een loopneus, geïrriteerde ogen, benauwdheid en vermoeidheid.

In de herfst is de concentratie van pollen laag, waardoor je afweersysteem geen overreactie meer geeft. Het is dus nu een goed moment om je afweersysteem preventief te versterken. In het voorjaar werkt je afweersysteem dan optimaal waardoor je geen of minder klachten zult hebben.

Bel of mail voor het maken van een afspraak!