Misverstand: als niets meer helpt ….… dan ga je toch pas naar de acupuncturist?

Week van de Acupunctuur 2021 – dag 1 – 15 november

Acupunctuur als laatste redmiddel, gekozen uit wanhoop; niet zelden wordt er zo naar gekeken. Pas als al het andere zonder resultaat is geprobeerd, wordt acupunctuur overwogen. Vaak is dat op het moment dat iemand te horen heeft gekregen dat hij of zij moet leren leven met de klacht of aandoening. Dat is geen fijne boodschap en het maakt dat mensen op zoek gaan naar alternatieven. En ja, vaak zijn mensen in dit stadium een tikje wanhopig. Maar zo hoeft het niet te gaan.

Het interessante is dat acupunctuur van oudsher juist een preventieve geneeskunde is. Het tegenovergestelde dus van een geneeswijze waarvoor je kiest als je ten einde raad bent door pijn of ongemak. Regelmatig een acupunctuurbehandeling ondergaan kan je helpen gezond en fit te blijven. Het kan voorkomen dat je klachten krijgt. Daarom is er alle reden om acupunctuur veel eerder te overwegen in je zoektocht naar genezing. Het heeft vele voordelen: het kan je ondersteunen tijdens een reguliere behandeling. het kan je helpen actief en fit te blijven, ondanks je klacht. het kan je klacht verminderen of zelfs doen verdwijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: